Ribe 2019

Så har HGAF været på endnu en fantastiks begivenhedsrig tur til Ribe hvor vi oplevede en masse historie. 

Nævnes skal bl.a. en guided tur i byens historie, så var vi heldige at få lov at se magasinerne ved sydvestjyske museum. Meget spændende at se nogle af deres fund og høre om den top moderne bygning, konstrureret til at bevare fund på bedste vis. Vi besøgte også Ribe vikingecenter, et oplevelsescenter med rekunstruktion af bygninger som Ribe kunne have set ud for 1000 år siden.

Nogle så herefter Ribe Kunstmuseum med guldaldermalerier, udstillinger med flotte billeder af Johannes Wilhjelm og Kristian Zahrtmann. Andre så bysbarnet Jacob A. Riis museum og fotoudstilling. En gik de 264 trin op i domkriketårnet og så den fantastiske udsigt.

Nærmeste nabo til hvor vi boede var det lille lokale værtshus "Strygehjernet" hvor vi selvfølgelig måtte smage det lokale øl. Vi spiste middag på Hotel Ribe hvor vi spiste i det spændende klublokale til Ribe Maritime klub. Her oplevede vi en stor flok Navere, hørte dem synge og drikke en særlig skål af et meget stort glas af form af en støvle.

Næste dag omvisning i Museet Ribes vikinger, hvor vi hørte om den nyeste viden om hvor det tidligste Ribe har været. Dernæst sejltur på Ribe å ud til Kammerslusen med diget og udsigt over vadehavet, i det mest fantastiske vejr.  

Dem der havde lyst gik med på Vægterrunden, da der samtidig denne weekend var vinfestival i Ribe, i kombination med det gode vejr, var der mange mennesker og vi kunne sidde ud til sent og smage de lokale drikkevarer og nye vejret og diskuttere dagens oplevelser.

På hjemturen besøgte et par stykker fundstedet for Egtvedpigens grav. Her kan du se den genskabte gravhøj og læse om udgravningen og fundene i den lille udstillingsbygning. Planen er at der skal bygges et nyt oplevelsescenter her.

Tak til alle for en fantastisk tur.

Del siden