Tur til Uppåkra og Lund, juni 2019

10 medlemmer deltog lørdag d. 29. juni 2019 på en varm, vellykket og væskekrævende HGAF studietur til jernalderbosætningen Uppåkra, Lund Domkrike og historiske museum.

En veltilrettelagt og spændende tur fuld af hygge og gode snakke. Spændende guide og fortællere.

I Uppåkra fik vi en meget fyldestgørende rundvisning. Formand Hanne havde undervejs drikkelse og gode sager med til os og det var en ren forkælelse at deltage i. Vi så film i kælderen om Uppåkra, om tiderne der havde passeret der.

I Lund var det svært at komme ind i Domkirken, fordi der hele tiden var bryllup :-) vi så det historiske museum, hvor alle fundende fra Uppåkra var. Bl.a. glasskålen med guldindlæg fra 500-tallet. Den er skabt et sted ved Sortehavet, og guldbægeret med nordiske dyremotiver af guld. Tilvirket i sydskandinavien.

Udenfor Lund Domkirke slængede vi os på det grønne græs og drak kaffe og fik små gode drikke af Hanne, mens vi ventede på at kunne komme ind i kirken. Vi gik til bryllup og i kirke og så en udgravning i selve Lund. Til sidst spiste vi ovenpå den gamle kirke Drottens kirke. Hele ruinen af den 52 meter lange kirke, lå i kældrene under den restaurant vi spiste på. Vi kunne se ned på ruinerne og gik bagefter på eventyr dernede, det var så impornerende at det er svært at beskrive. Hvor er det en fantastisk ide, at gemme den gamle ruin under jorden. Der blev fortalt om kirken under jorden af Anette fra Lyngby . Det var en fin afslutning. Tak til Svend Aage for flot køretur. Tak for den helt fantastiske tur på en dejlig sommerdag.

Del siden